Persoonlijk

Brave Biscuit, wat betekent dat?

13 februari 2016

‘Leuke blog, Ank. Braafe beschuit, waarom die naam?’

 ‘Dankjewel. Het is trouwens Brave Biscuit. Engels.’

 ‘O ik dacht braaf van netjes eten. En ik dacht dat je beschuit gewoon verkeerd had getypt.’

 

Ik krijg vaak vragen over mijn blog. Eén vraag komt wel heel vaak langs. Waarom die naam? En wat betekent het eigenlijk? Ik begrijp goed dat Brave Biscuit op het eerste gezicht maar een gekke naam is. Daarom deze blogpost met uitleg. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Vorig jaar ben ik begonnen met bloggen. Beste idee ooit! Ik moest stoppen met mijn studie. Lichamelijk werd het te zwaar. Maar wat nu? Stilzitten is niks voor mij. Ik ben graag lekker bezig. Een blog was dus het perfecte idee. Geen verplichtingen, deadlines of stress. Gewoon een leuke bezigheid. Lekker schrijven over de dingen die mij interesseren: gezond eten en mijn ziekte.

Het eerste wat je moet verzinnen is de naam. Hoe gaat de website heten? O wat vond ik dat lastig. Ik heb tientallen namen verzonnen. De één nog slechter dan de ander. Ik dacht eerst aan het gebruiken van mijn eigen naam, Anke. Maar ik heb niet echt een fancy naam. Zo gewoontjes. Nee, die viel al snel af.

Toen bedacht ik om het woord voeding te gebruiken. Maar weet je hoeveel blogs er zijn met het woord voeding erin? Niet normaal veel. Ze lijken allemaal op elkaar. Zo spring je er nou niet echt lekker uit. Next. 

Opeens had ik een briljant idee, One Tough Cookie. Dat wordt hem! Tough Cookie betekent een sterk persoon die niet opgeeft. Dat ben ik. Mijn ziekte maakt mij niet klein. Perfecte naam dus. Even google checken of anderen misschien hetzelfde briljante idee hadden. En ja hoor.  Tough cookie, One tough cookie, Tough mama cookie, Tough cookie blog, The tough cookie, Tough cookie chick, ik kan nog wel even doorgaan. Oké, dit wordt hem dus ook niet. Niet echt origineel.

En toen bedacht ik hem, Brave Biscuit. Brave staat voor dapper en sterk. Biscuit betekent koekje of biscuitje in het Engels. Brave Biscuit is dus het dappere zusje van Tough Cookie. Leuk toch? Ik vond de naam wel catchy klinken. Apart en anders. Plus de alliteratie (ja ja heb opgelet bij Nederlands) laat het leuk klinken.

Zo ben ik dus op Brave biscuit gekomen. Wat vind jij ervan? Leuke naam of vind je hem maar vreemd? Je mag het eerlijk zeggen. Ik ben erg benieuwd!

xx anke

 

You Might Also Like

2 comments

  • Reply henny 13 februari 2016 at 18:06

    vind het een geweldige naam

  • Reply Tiffany 29 maart 2016 at 20:52

    Ik vind het echt een hele leuke blog naam!

  • Geef een reactie