Avondeten Recepten Vlees

Gevulde paprika met avocado

6 februari 2016

Weer een receptje voor een gevulde paprika. Omdat ik er geen genoeg van kan krijgen. Ik vind een gevulde paprika er altijd zo gezellig uitzien. De paprika vormt een schattig bakje voor de vulling. En het rood kleurt zo leuk. Vooral met het groen van de avocado. Echt een feestje op je bord. 

Dit recept is met vlees. Wil je toch liever voor vega gaan? Laat dan het gehakt achterweg. Smaakt de paprika nog steeds heel lekker.

Gevulde paprika met avocado

Ingredients

  • 6 paprika’s
  • 500 g rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 pot bonenmix (kidney, bruine & witte bonen van Hak)
  • 1 ui
  • 2 avocado
  • 200 g zure room
  • ½ rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 1 limoen
    kruiden:
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijn
  • ½ tl cayenne peper
  • 1 tl oregano

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  2. Was de paprika’s en snijd de bovenkant eraf. Verwijder alle zaadjes en maak goed schoon. Snijd de bovenkantjes in stukjes. Die kunnen later bij de vulling. Zet de paprika’s in een ovenschaal. Besprenkel ze met een beetje zout. Zet 10 minuten in de oven.
  3. Zet een grote pan op het vuur. Voeg de gehakt toe. Hak de ui, rode peper en knoflook fijn en doe dit bij het gehakt. Laat de pot bonen uitlekken en voeg toe aan de pan samen met de tomatenblokjes en de stukjes paprika. Maak op smaak met de kruiden: paprikapoeder, komijn, cayenne peper en oregano. Voeg ook een snufje zout en peper toe. Roer het mengel goed door. Laat 5 minuten pruttelen op het vuur.
  4. Haal de paprika’s uit de oven. Vul ze met het gehaktmengsel. Doe een flinke lepel zure room per paprika’s. Zet de paprika’s nog 5 minuten in de oven.
  5. Halveer de avocado en haal de pit eruit. Lepel het vruchtvlees eruit en snijd in plakjes.
  6. Pak de paprika’s er weer bij. Beleg met de plakjes avocado. Besprenkel elke paprika met een beetje limoensap.
http://www.bravebiscuit.nl/gevulde-paprika-met-avocado/

SAMSUNG CSC

xx anke

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie