Avondeten Vegetarisch

Kokoscurry met kikkererwten en zoete aardappel

8 september 2015

Dit is een recept uit de Indiase keuken. Ik ben echt groot fan van dit gerecht. Ik ben namelijk gek op kokos en de lichte kokossmaak is echt heerlijk. Daarbij zorgt de kokosmelk voor een lekker romige curry. Dit recept heeft echt de  perfecte balans tussen pittig en hartig. En heel belangrijk, het vult enorm goed. Ik zit echt propvol na een bord.

Dit recept is veganistisch dus bevat geen vlees, vis of ander dierlijk eiwit. Vaak denken mensen dat veganisten en vegetariërs heel saai en eenzijdig eten. Dat is totaal niet waar en dit recept bewijst het.  Ik ben zelf geen veganist of vegetariër, maar is las twee keer per weer een vleesloos dagje in.  Deze kokoscurry zal bij ons thuis nog vaak op tafel worden gezet.

Kokoscurry met kikkererwten en zoete aardappel

4

40 minuten

Ingredients

  • 250 g zilvervliesrijst
  • 1 grote zoete aardappel (oranje schil)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 g kikkererwten
  • 1 ui
  • 1 blik kokosmelk
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • Handje verse peterselie
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl geraspte gemberwortel

Instructions

  1. Hak de ui, de teentjes knoflook en de rode peper fijn. Hou je van pittig? Gebruik dan de hele peper. Liever niet té pittig. Gebruik dan maar de helft. Verhit in een grote pan olie en fruit de ui en knoflook. Voeg daarna de rode peper toe. Voeg de geraspte gemberwortel toe en breng op smaak met kaneel, komijn, koriander, kurkuma en een snufje peter en zout.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Laat daarna de kikkererwten uitlopen. Voeg de kikkererwten, het blik tomatenblokjes, kokosmelk en zoete aardappel toe aan de pan. Laat de curry het 30 minuten pruttelen op laag vuur met de deksel op de pan.
  3. Pak een nieuwe pan erbij en breng de zilvervliesrijst aan de kook. Laat de rijst 10 minuten koken. Giet daarna de rijst af en doe terug in de pan met de deksel erop. Zo blijft de rijst warm.
  4. Wanneer de curry klaar is , voeg een handje verse peterselie toe aan de pan. Serveer de curry met de zilvervlies rijst.
http://www.bravebiscuit.nl/kokoscurry-met-kikkererwten-en-zoete-aardappel/

 

xx anke

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie