Gezonde snacks Koek

Kokoskoek

7 januari 2016

Ben jij gek op kokos? Dan moet je zeker deze koek proberen. De helft van de ingrediënten is van kokos gemaakt: melk, olie, meel en blokjes. Wees niet bang voor een explosie aan kokos. De koek heeft een subtiele kokossmaak. Verder is die lekker smeuïg. Duik maar snel de keuken in!

Kokoskoek

8

40 minuten

Ingredients

  • 100 g kokosmeel
  • 120 ml kokosmelk
  • 90 g kokosolie (boter kan ook)
  • 3 eieren
  • 20 g kokosschaafsel
  • 2 el honing
  • 1/2 zakje kokosblokjes (te koop in de natuurwinkel)
  • 1 tl bakpoeder

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt daarin de kokosolie. Laat het even staan om af te koelen.
  3. Breek de eieren in een schaaltje en roer het eigeel en eiwit door elkaar. Doe de kokosmelk, honing en de gesmolten kokosolie in een grote kom. Voeg ook het ei toe. Hou een beetje ei over om later de koek mee te bestrijken. Mix het mengsel in de kom goed door elkaar. Voeg dan het kokosmeel, kokosschaafsel en bakpoeder toe. Breng op smaak met een snufje zout. Mix het beslag tot er een egale massa ontstaat.
  4. Pak de springvorm erbij. Doe pakpapier op de bodem en knip het papier eromheen eraf. Vet de randen van de springvorm in met kokosolie (of boter). Doe het beslag in de springvorm. Maak glad met een natte lepel. Bestrooi de kokoskoek met een handje kokosblokjes. Druk de kokosblokjes in het beslag. Bestrijk de koek met ei. Zo krijg die een mooi bruin kleurtje.
  5. Zet de kokoskoek 25-30 minuten in de oven. Prik met een satéprikker in de koek om te checken of die gaar is. Is de satéprikker schoon? Haal de koek er maar uit, want hij is klaar.

Notes

voor dit recept heb je een kleine springvorm nodig

http://www.bravebiscuit.nl/kokoskoek/

 

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

xx anke

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie