Gezondheid Lyme

Meisje met de roze legging

27 maart 2017

Vanmorgen liep ik met mijn hondje door het bos. Met een glimlach keek ik naar de schoolklas die voor mij liep. Wat leuk voor die kids, met dit prachtige weer lekker de buitenlucht in. Één meisje viel mij direct op. Ze droeg een wit shirtje met korte mouwen, een korte roze legging en open schoentjes. Het meisje zigzagde langs de bomen. Ze liep niet meer op het pad, maar rende door de blaadjes. Mijn glimlach verdween. Waarom laat haar juf haar zo lopen? Weet ze niet dat het tekenseizoen weer is begonnen?

Ik liep langs het meisje. Zal ik wat zeggen? Ik durfde niet. Hoe verder is liep, hoe meer ik een naar gevoel over mijn lichaam voelde verspreiden. Met een rot humeur kwam ik thuis. Pff had ik maar wat gezegd. Even snel haar juf aangesproken. Ik heb spijt. Daarom schrijf ik nu dit berichtje. Wie weet helpt dit.

Had iemand mij toen maar gewaarschuwd. Het meisje leek zo op de vroegere Anke. 11-jarige ik had ook rondgehuppeld in een roze legging (ik droeg altijd roze!). Ik was haar leeftijd toen ik ziek werd. Ik zeg niet dat Lyme bij mij voorkomen had kunnen worden. Hoe voorzichtig je ook bent, die teek kan je oplopen. Alleen maak het de teek niet te makkelijk.

Lyme awareness is mega belangrijk. Dat besefte ik vanmorgen des te meer. Sorry meisje met de roze legging dat ik je niet heb aangesproken. Ik hoop dat ik je op deze manier toch bereik!

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie