Over mij

Hoi, leuk dat je rondkijkt op mijn blog!

Ik ben Anke, 23 jaar oud en ik ben helemaal gek van eten. Koken, bakken en recepten uitdenken. Ik vind het super. Oké, alles proeven vind ik natuurlijk het leukste😋

Mijn passie voor eten heb ik op een iets minder leuke manier ontdekt. Ik heb al vanaf toen ik nog een klein meisje was problemen met mijn gezondheid. Daar ben ik  2 jaar voor in behandeling geweest. Om die te laten slagen, moest ik mij houden aan best wel strenge regels. In eerste instantie dacht ik echt: ‘Help, dat gaat mij nooit lukken!’ Ik ben nogal een lekkerbek en houd van veel en ongezond eten.

Maar weet je wat, het was eigenlijk heel makkelijk. Gezonde voeding is helemaal niet vies, smaakloos of moeilijk (wat is dus dacht, oeps!). Eigenlijk is het veel lekkerder. Voor mij geen frikandellen, Coca-Cola of Mona-puddingen meer.

Ik krijg vaak de vraag: ‘Ank, wat eet jou nou op een dag?’  Na de 100ste keer dacht ik, hé ik begin gewoon een blog. En ta-daa zo is Brave Biscuit ontstaan.

‘Een gezond havermoutkoekkie zonder suiker, toch?’

De ziekte van Lyme

Ik heb net al even laten vallen dat ik als kleine Ankie al gedoe had met mijn gezondheid. Ik doe het jullie niet aan om mijn hele verhaal hier helemaal uit te typen. Het is hééééél lang. Kort gezegd, ik heb/ had Lyme👹 (huhh?). Oké het zit zo, ik ben behandelt voor Lyme en hij test niet meer. Joepie! Is hij weg? I hope so. Ik durf dat alleen niet met 100% zekerheid te zeggen. Maar ik heb goede hoop, want ik ga elke dag met een stapje vooruit.

Het heeft heel lang geduurd voordat ik wist dat Lyme de boosdoener was. Er was niks te vinden, ik was kerngezond. Volgens dokters dan. Ik voelde zelf dat er duidelijk iets mis was. Mijn lichaam ging steeds verder achteruit. Maar zonder oorzaak geen oplossing. Frustrerend! Na jaren dokteren kreeg ik het label Chronisch Vermoeidheid Syndroom(ME/CVS). Maar deze diagnose bleek toch niet te kloppen. 10 jaar lang verkeerd gehad. Bizar hè!

Ben ik nu gezond? Of ben ik nog ziek? Ook zo’n lastige. Ik hang er een beetje tussenin. Vergelijk ik mezelf met anderen, dan zie ik dat ik nog zeker niet kan wat de rest kan. Vergelijk is mezelf met een paar jaar terug, dan zie ik echt grote vooruitgang. Ik doe het laatste, word ik veel vrolijker van.

Na zo lang ziek zijn heb ik eigenlijk geen idee hoe het voelt om ‘normaal’ te zijn. Maar die dag komt er. Ik weet het zeker! Ik ga niet bij de pakken neer zitten. Geniet van elke dag en maak er het beste van. 🍀One day at a time! 🍀

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de ziekte van Lyme? Lees dan alles over Lyme. En wil je lezen over de behandeling die ik heb gevolgd? Lees dan mijn blogpost Mijn behandeling (Bioresonantie)

Natuurlijk mag je mij altijd een berichtje sturen 💌