Avondeten Recepten Vlees

Quinoa met pesto kip

8 augustus 2017

Yayy ik ben er weer met een recept. Een hele tijd geleden dat ik mijn kookspinsels met jullie deel. Mijn laatste recept deelde ik in maart (!). Heb ik dan steeds hetzelfde gegeten? Of zóóó ongezond dat ik het niet kon plaatsen op mijn healthy blog? Uhmm een beetje ja en ja (Pizza I ♥ you ). Maar ik had vooral geen zin om mijn baksels op de foto te zetten. Ze waren niet zo fotogeniek. Had ik weer alles in een kom gemikt.

En zoals je ziet, heb ik vanavond ook gedaan. Maar dit keer kon mijn kom bij elkaar gegooid voedsel er wel mee door. En ik vond het mega lekker. Dus ik kan dit recept niet niet plaatsen. Bang ook dat ik het zelf weer vergeet. As usual!

Hierbij dus een gezonde quinoa salade. Super makkelijk en lekker snel op tafel. Eet smakelijk!

Quinoa met pesto kip

4 personen

20 minuten

Ingredients

  • 150 gram quinoa
  • 300 g kipfilet
  • 3 paprika's (alle kleuren)
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 zak rucola melange
  • 300 ml kippenbouillon
  • 1 bol mozzarella (of kleine bolletjes)
  • 1 eetlepel groene pesto
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Was de paprika's en snijd in dunne reepjes. Leg bakpapier op een bakplaat en zet 15 minuten in de oven (de paprika kan ook in een grillpan voor 10 minuten)
  3. Spoel de quinoa schoon en breng met 300 ml water aan de kook. Voeg een half blokje bouillon toe.
  4. Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit een lepel (olijf) olie in een grillpan en grill de kip in 5-10 minuten gaar. Meng vervolgens de kip met de pesto.
  5. Snijd de mozzarella in plakjes en de cherrytomaten in partjes.
  6. Pak een grote schaal en doe alle ingrediënten erin. Giet daarna een eetlepel olijfolie erbij en hussel alles door elkaar. Maak op smaak met een snufje peper en zout.
http://www.bravebiscuit.nl/quinoa-pesto-kip/

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie