Avondeten Vegetarisch

Rode bietensalade met zoete aardappel, feta en appel

16 november 2015

Vroeger at ik rode bieten maar op één manier, namelijk met een stuk vlees, jus en aardappels. Ik was daar nooit zo dol op. Ik denk dat ik daardoor eigenlijk nooit koos voor een gerecht met rode bieten. Harstikke zonde, want met rode bieten kan je juist heel veel kanten op. Warm, koud, gepureerd of in plakken, het kan allemaal. Het is goed voor je om zo nu en dan een rood bietje te eten, want ze bevatten veel vitamines, mineralen en vezels. Super gezond dus. Ik heb de rode bieten nu echt omarmd. Ik ga ze zeker vaker op tafel zetten.

Dit recept is voor een salade met rode bieten. Je hoeft geen uren in de keuken te staan, het is zo gemaakt. Snel proberen dit recept! 

Rode bietensalade met zoete aardappel, feta en appel

4

10 minuten

Ingredients

  • 500 g rode bieten (voorgekookt)
  • 400 g zoete aardappel
  • 1 appel
  • 100 g feta
  • 20 g amandelschaafsel
  • 100 g rucola
  • Verse munt
  • Balsamico dressing

Instructions

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Zet een pan kokend water op het vuur en kook de blokjes zoete aardappel 5 minuten totdat ze beetgaar zijn.
  2. Zet een koekenpan zonder olie op laag vuur. Verhit het amandelschaafsel. Schud de pan, zodat het niet aanbrand. Haal de pan van het vuur als het amandelschaafsel een mooi bruin kleurtje heeft.
  3. Was de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne plakjes. Snijd de voorgekookte rode bieten in plakken.
  4. Leg de plakken rode biet op de borden. Verdeel  daarna de rucola over de rode biet. Leg vervolgens de blokjes zoete aardappel en appel op de plakken rode biet en bestrooi met een handje amandelschaafsel en verse munt. Verkruimel de feta en verdeel dit ook over de borden. Giet tenslotte wat balsamico dressing over de salade.
http://www.bravebiscuit.nl/rode-bietensalade-met-zoete-aardappel-feta-en-appel/

 


xx anke

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie