Ontbijt Recepten

Worteltaart havermoutpap

28 maart 2017

Mijn oudste zus kan heel goed bakken. Als ze bij ons langskomt neemt ze vaak wat mee. Één van haar pronkstukken is haar worteltaart. Helaas mag ik er alleen naar kijken, want deze overheerlijke taart is een enorme suikerbom. Soms neem ik stiekem een minihapje. Dan krijg ik echt crazy eyes en weet ik dat ik heel snel weg moet komen bij die taart anders gaat het helemaal mis. Tijd voor een gezond alternatief.

Dit recept is niet voor een taart, maar voor havermoutpap met worteltaart smaak. Zo kan ik de dag beginnen met mijn twee favorieten: havermoutpap en worteltaart 🙂 .

Worteltaart havermoutpap

1

10-15 minuten

Ingredients

 • 150 ml amandelmelk
 • 80 ml verse sinaasappelsap
 • 50 g havermout
 • 1 kleine geraspte wortel
 • Handje walnoten
 • Handje rozijnen
 • 2 tl kaneel
 • 1 tl speculaaskruiden

Instructions

 1. Pak een steelpannetje en giet daarin de amandelmelk en de verse sinaasappelsap. Voeg vervolgens de havervlokken en breng het aan de kook.
 2. Rasp de wortel en doe de rasp in het pannetje. Maak op smaak met speculaaskruiden en kaneel. Laat de havermoutpap zo’n 2 minuten koken. Hak de walnoten in stukjes. Voeg tenslotte een handje rozijnen en de walnoten toe.
 3. Giet de havermoutpap in een schaaltje en garneer met wat walnoten, rozijnen en wortelrasp.
http://www.bravebiscuit.nl/worteltaart-havermoutpap-2/

xx anke

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie