Avondeten Recepten Vis

Zoete aardappelschotel met gerookte zalm en broccoli

31 maart 2016

Ik eet altijd twee keer per week vis. Echt geen straf voor mij. Ik vind vis heerlijk. Het liefst eet ik zalm, makreel, paling of garnalen. Niet alle vissoorten komen er bij mij in. Haring vind ik echt om van de gruwelen.

Dit recept is voor een ovenschotel met zoete aardappel en broccoli. En met mijn favo vis: zalm. Hartstikke gezond, want zalm bevat veel omega 3 vetzuren en is een bron van vitamine D.

Let je op de calorietjes? Laat dan de oude kaas weg. Dan bevat dit gerecht maar 235 calorieën per persoon. Goed hè! 🙂

Zoete aardappelschotel met gerookte zalm en broccoli

4

30 minuten

Ingredients

  • 300 g zoete aardappels (oranje schil)
  • 200 g gerookte zalm
  • 500 g broccoli
  • 1 rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • Geraspte oude kaas
  • 1 el dille

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  2. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Zet een pan met water op het vuur en voeg de blokjes zoete aardappel en broccoli toe aan de pan als het water kookt. Laat 5 minuten koken. Giet daarna af.
  3. Vet een ovenschaal in (olijfolie). Verdeel de zoete aardappel en broccoli over de ovenschaal.
  4. Snijd de paprika in stukjes. Hak de ui en knoflook fijn. Leg de paprika, ui en knoflook ook in de ovenschaal.
  5. Verdeel de gerookte zalm over de groente in de ovenschaal. Breng op smaak met een eetlepel dille en een snufje peper en zout. Strooi tenslotte de geraspte oude kaas over de ovenschaal.
  6. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.
http://www.bravebiscuit.nl/zoete-aardappelschotel-met-gerookte-zalm-en-broccoli/

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

xx anke

You Might Also Like

Geen reacties

Geef een reactie